woensdag 31 maart 2010

Een dagje hypotheekrenteaftrek

Hans André de la PorteVanmorgen stond onze peiling hypotheekrenteaftrek op de voorpagina van het Algemeen Dagblad. En dat heb ik geweten. Om 7 uur de eerste radio actualiteitenrubriek aan de telefoon met de vraag waarom de website van de vereniging niet in de lucht was en de peiling niet werkte. Daarna volgden vele anderen, steeds met dezelfde verbazing. Een heel vervelend probleem dat gistermiddag ontstond buiten ons kantoor. Te ingewikkeld om de oorzaak goed te begrijpen en snel op te lossen. Maar de eerste vragen gingen allemaal over de site en niet over de peiling zelf.

Na de eerste interviews thuis via de telefoon snel naar het mediapark. Ongeveer 15 minuten rijden en precies op tijd in de parkeergarage van het NOS gebouw een plaatsje gevonden. Op een draf naar de radiostudio. Kritische vragen van Lara Rense en Marcel Oosten het waarom van de peiling. Vereniging Eigen Huis is toch tegen iedere beperking van de renteaftrek? Getracht om weloverwogen, stevig en geduldig uit te leggen dat wij opkomen voor de betaalbaarheid van het wonen en het waardebehoud van het kostbare bezit van huiseigenaren. De belangen van onze leden dus. Iedereen moet er toch op kunnen vertrouwen dat ze het huis, wat ze met een hypotheek en renteaftrek hebben kunnen kopen, ook kunnen blijven betalen. En dat het huis niet opeens in waarde keldert, waardoor verkopen zonder verlies voor veel mensen zelfs onmogelijk wordt. Die boodschap wordt begrepen, evenals de opzet van de peiling waarmee we mensen zelf keuzen laten maken, zonder ze in een bepaalde richting te sturen.

Direct uit de radiostudio een snelle televisieopname met Peter van de Meerschaut van het NOS Journaal. Rechtop achter de ronde tafel van het Jeugdjournaal op de redactieruimte en niet in de camera kijken. Hoewel vaker gedaan, schrok ik toch een beetje toen ik het terugzag: volgende keer opgewekter kijken. Ook bij een lastig onderwerp als de hypotheekrenteaftrek. Dit was wel heel serieus en somber. Het zal wel aan het vroege tijdstip hebben gelegen…

Gelukkig werkte onze website rond 11 uur weer redelijk, in ieder geval draaide de vragenlijst van onze peiling goed. De publiciteit op radio en televisie zal veel mensen naar onze site hebben getrokken, want rond het middaguur stond de teller op 6.000 deelnemers. En daar doe je het voor.

Laat ook uw stem horen! Doe mee aan de peiling hypotheekrenteaftrek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten