maandag 19 april 2010

Gedragen door de leden, huiswerk voor een betere woningmarkt

Het wezen van een vereniging is dat zij gedragen wordt door de leden. In geval van Vereniging Eigen Huis zijn er dat bijna 700.000. Net iets teveel om jaarlijks samen te komen. Daarvoor zouden we minstens tien keer de ArenA moeten afhuren. Wij hebben het anders opgelost. Vereniging Eigen Huis heeft een Ledenraad waarin vijftig leden verkozen zijn. Afgelopen weekend was de Ledenraad bijeen in Utrecht. Gesproken werd onder meer over het thema ‘hypotheekrenteaftrek’.
Ledenraadsleden spraken in groepjes over het thema hypotheekrenteaftrek
De vereniging heeft steeds een genuanceerd standpunt over de hypotheekrenteaftrek naar voren gebracht. Namelijk ‘nee’ tegen een platte bezuinigingsmaatregel en ‘ja’ tegen een omvattend plan waarbij zonder taboes de echte problemen op de woningmarkt in samenhang worden aangepakt.

De leden van de ledenraad hebben in zeven groepjes gediscussieerd over mogelijkheden om dit standpunt verder aan te scherpen, uit te bouwen en over het voetlicht te brengen.

Ons ‘huiswerk’ is nu om de inbreng van onze Ledenraad ten goede te laten komen aan ons dagelijks werk: het opkomen voor het wel en wee van de eigenwoningbezitters in Nederland. En van de miljoen huurders die ook graag een eigen huis zouden hebben. Opdat mensen in Nederland kunnen wonen hoe en waar ze dat willen, in alle redelijkheid.

Laat ook uw stem horen! Doe mee aan de peiling hypotheekrenteaftrek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten