woensdag 14 april 2010

Wat wilt u dat ik stem?

“U peilt het publiek over bezuinigingen en renteaftrek, maar wat wil de vereniging zelf? Graag een duidelijke keuze voor PvdA, VVD of SP. Houwen of afbouwen die renteaftrek?” Vaak gestelde journalistenvraag, in afwachting van een lekkere primeur: Vereniging Eigen Huis bekent kleur! Dat gaan we dus niet doen, stemadvies geven. Dat mogen, nee moeten, kiezers op 9 juni lekker zelf uitmaken.

Analisten, commentatoren en duiders buitelen over elkaar heen met de laatste waarheden. Wij proberen de feiten van de politieke campagne te scheiden en u zegt het zelf maar. Wat we willen bereiken is dat iedereen zijn eigen bewuste keuze maakt. Bewust van de gevolgen van veranderingen in - bijvoorbeeld - de renteaftrek. Maar er is meer dan de gevolgen voor de eigen portemonnee. De kans om (ooit) te verhuizen, de waardestijging of daling van de eigen woning, de kans voor de kinderen om een eigen huis te kunnen kopen... vult u maar aan.

We vergeten ook niet te wijzen op het grote economische belang van de woningsector voor ons land. Op het belang van banen, op kansen voor iedereen die een huis zoekt. Huurders en kopers. Het gaat om hoe we willen wonen in Nederland. Dat is een grote, belangrijke kwestie met moeilijke keuzes waarvan de gevolgen nog niet te overzien zijn. Wie neemt daar de verantwoordelijkheid voor? Niet de politicus in verkiezingstijd. Ondanks de veeleisende functie behoren politici tot de een van de laagst gewaardeerde beroepsgroepen, volgens recent onderzoek.


Steeds vaker gaat het om vorm boven inhoud, om controverse boven debat, uit angst om de aandacht van het snel verveelde publiek en de media kwijt te raken. De vereniging zoekt het debat en de inhoud op. We schrijven in ‘Woningmarkt in beweging’ waar de politiek rekening mee zou moeten houden. Grote belangen, grote gevolgen, belangrijke keuzes. Inhoud en visie, dát is onze bijdrage. Zodat u straks bewust en weloverwogen zult kiezen.

Laat ook uw stem horen! Doe mee aan de peiling hypotheekrenteaftrek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten