maandag 17 januari 2011

Specificeren, specificeren, specificeren

Vereniging Eigen Huis krijgt per jaar enkele honderdduizenden telefoontje en mails van leden met vragen over een meest uiteenlopende onderwerpen. Makelaars zijn een gewild onderwerp.

Extra kosten
Soms zijn leden boos dat zij op moeten draaien voor extra advertentiekosten, terwijl zij dachten dat het in de prijs was inbegrepen. Maar dat stond dan helaas niet op papier... Als een te koop staande woning wordt opgenomen in een open-huizen-route kan hetzelfde probleem zich voordoen. De verkoper is dan soms onaangenaam verrast dat, wil hij hieraan meedoen, daarvoor extra moet worden betaald. De makelaar wijst er dan vaak - terecht - op dat nergens is overeengekomen dat dit een gratis service is.

Ons advies
Vereniging Eigen Huis geeft haar leden één heel simpel advies: heb geen blind vertrouwen!

Investeer heel goed in de voorbereiding wanneer je je huis te koop zet.
- vraag meerdere offertes aan;
- spreek alles schriftelijk af;
- o.a. of de courtage in- of exclusief BTW is;
- zorg sowieso voor heldere specificaties;
- wat zit er bij voorbeeld precies in een 'promotiepakket'?
- wat gaat de makelaar precies voor uw geld doen?
- en wat niet? oftewel waarvoor zult u extra moeten betalen?
- wat zijn uw kosten als u de opdracht wilt intrekken?
- etc etc etc

Eerlijke makelaars
Sommige mensen zijn van mening dat 'eerlijke makelaars' niet bestaan. Dat hoort u mij niet zeggen. Immers: u bent er zelf bij. U bent degene die genoegen neemt met de afspraak "Daar komen we nog wel op terug". U bent degene die tekent voor een promotiepakket voor 700 euro zonder precies na te gaan wat er wel en niet in zit.

Goede afspraken
Een huis verkopen is een heel serieuze zaak. De afspraken met uw makelaar zijn dat ook. Goed opdrachtgeverschap is hierbij essentieel om teleurstellingen achteraf te voorkomen. De drie meest gehoorde makelaarsargumenten bij de prijsbepaling van een woning zijn locatie, locatie, locatie. Voor afspraken met makelaars geldt: "specificeren, specificeren, specificeren!" Aldus één van onze deskundigen van het Informatie en Advies Centrum hedenochtend.

1 opmerking:

  1. Rob,

    Geheel met jou eens. Tip, wellicht is het handig om eerst 3 maand de woning via jullie site te koop aan te bieden. Dan komt de woning op jaap.nl en zoek allehuizen.nl. Dan kun je als verkopende partij even aftasten hoeveel mensen belangstelling hebben en met een beetje geluk verkoop je de woning zelf en zonder makelaar!!!. Dan bespaar je behoorlijk wat kosten en een koopcontact via een notaris is redelijk betaalbaar € 150/170,00. Dus niet te bescheiden zijn want dit is een prachtige mogelijkheid voor de leden van VEH.

    BeantwoordenVerwijderen