vrijdag 22 april 2011

Pasen en kerst

Een oud-collega van mij gebruikte altijd de uitdrukking 'dat is Pasen en kerst op één dag' om een heel prettige samenloop van omstandigheden aan te geven. Bij Vereniging Eigen Huis komen we in de buurt, want ons boekjaar eindigt en begint op 1 mei. Een doordenkertje, maar u begrijpt vast wat ik bedoel.

Gebroken boekjaar
Wij hebben te maken met een 'gebroken boekjaar' omdat wij zijn opgericht op 1 mei 1974. Toen begon de teller te lopen en daarom zijn wij nu bezig ons 37e boekjaar af te sluiten. Terwijl anderen aan het eind van hun boekjaar met kerstvakantie gaan, vieren wij het eind van het boekjaar met Pasen. Eén mei is voor Vereniging Eigen Huis nieuwjaarsdag.

Goede voornemens
Bij een nieuw jaar horen goede voornemens. Het verschil met de goede voornemens die veel mensen in december / januari maken, is dat wij ons er ook echt aan gaan houden. Net als de afgelopen 37 jaar zullen wij ook komend boekjaar weer aan uw kant gaan staan. Of het nu gaat om de opleverkwaliteit van nieuwe woningen (ja, dat komt ondanks de crisis nog steeds voor) of om het aan de kaak stellen van het gedrag van banken (denk aan de te hoge hypotheekrente die zij u in rekening brengen of hun collectieve weigering om panden op particulier erfpacht te financieren).

Woningmarkt
Tot onze goede voornemens behoort ook het, samen met andere partijen, werken aan een beter functionerende woningmarkt op de langere termijn. Deels doen wij dat achter de schermen, aangezien het huidige kabinet een fundamentele woningmarktherziening nadrukkelijk niet op zijn programma heeft staan. Wij willen, samen met andere partijen op de woningmarkt, het nodige voorbereidende werk doen voor het moment dat 'de politiek' wél ontvankelijk is voor een fundamentele woningmarkthervorming.

Altijd in actie voor u
Natuurlijk blijven wij u ook in het nieuwe jaar graag van dienst als u informatie en advies zoekt op het gebied van uw eigen woning. Via Eigen Huis Magazine, via digitale nieuwsbrieven, via online seminars, via onze website alsook telefonisch via ons Informatie- en Adviescentrum. En ook als u bijvoorbeeld uw huis wilt laten keuren of op zoek bent naar de juiste hypotheek, weet u ons vast te vinden. Of als u wilt meedoen aan de collectieve inkoop van energie, waarbij we onze gezamenlijke inkoopkracht gebruiken om lage energietarieven voor u te verzorgen. Kortom: Vereniging Eigen Huis wenst u van harte Pasen en Kerstmis op één dag toe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten